LEUVEN: Zwaargewond na aanrijding met vrachtauto

Dinsdagmorgen even voor 10 uur raakte een 48-jarige fietsster uit Kessel-Lo gewond, toen ze op het kruispunt van de Diestsesteenweg met de Borstelstraat in een aanrijding betrokken raakte. Het ongeval deed zich voor toen de fietsster, die op het fietspad langsheen de Diestsesteenweg reed, de Borstelstraat wilde kruisen. Net op dat ogenblik sloeg een vrachtauto, bestuurd door een 38 jarige man uit Peer, rechts de Borstelstraat in.

De bestuurder had moeten stilstaan voor het rode verkeerslicht en zette bij groen licht zijn weg verder. Wellicht is de felle zon er mee oorzaak van dat hij de bestuurster van de fiets niet had gezien in zijn spiegel. De fietsster kwam onder de vrachtauto terecht. Het slachtoffer werd zwaargewond aan het been. Ze werd na het toedienen van de eerste zorgen met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg waar ze werd geopereerd. Het slachtoffer verkeerde niet in levensgevaar. Zowel de bestuurder van de vrachtauto als de fietsster legden een negatieve ademtest af.

Felle zon

Even na 10 uur raakte een 21-jarige fietser uit Heverlee lichtgewond toen hij in een aanrijding betrokken raakte. Het ongeval deed zich voor ter hoogte van de Naamsepoort. Een personenwagen bestuurd door een 29-jarige man uit Landen, die vanuit de Naamsestraat de ring opdraaide, kwam in aanrijding met de fietser die richting middenberm reed. De fietser werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Wellicht was er door de felle zon een verminderde zichtbaarheid. 

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel