LEUVEN: Zwaar ongeval in Albert Woutersstraat

De bewoners van de Albert Woutersstraat werden zondagochtend even na 5 uur uit hun slaap gehaald door een harde slag. Toen ze naar buiten keken, zagen ze op straat een wagen op zijn dak liggen en enkele personen uit het voertuig kruipen.

Het voertuig, bestuurd door een 23-jarige man uit Lubbeek, reed in de richting van de Kolonel Begaultlaan toen de bestuurder in een bocht de controle over het stuur verloor. De wagen ging aan het slippen en kwam uiteindelijk omgekeerd tegen de gevel van een woning tot stilstand.

De straat werd een tijdlang afgesloten. Door de klap kwamen er brokstukken van de woning naar beneden die terecht kwamen op een auto die op de oprit geparkeerd stond.  De bestuurder van de auto legde een positieve ademtest af.

Hij was niet gewond. De andere inzittenden van de auto waren er vandoor gegaan. Het zwaar beschadigde voertuig werd van de baan gehaald met behulp van een takelwagen. Op de plaats van het ongeval geldt een snelheidsbeperking van maximaal 50 km/uur. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel