Leuven Zingt op zaterdag 29 juli

Bart Mertens
5 maanden geleden
315 Views
door Bart Mertens

Leuven Zingt is het grootste zangfestival van Leuven en omstreken. Het event dat elk jaar de Oude Markt laat vollopen, mag dan ook niet ontbreken op de zomerkalender. “Dit jaar zingen we op zaterdag 29 juli. Uiteraard komen er ook dit jaar enkele special guests mee zingen met onze podiumzangers”, zegt organisator Hugo Mertens.

Vzw Vlaanderen Zingt in Leuven is momenteel druk in de weer met de voorbereidingen van Leuven Zingt. Veel details over het populaire event zijn er nog niet bekend maar Hugo Mertens laat wel optekenen dat de organisatie trouw blijft aan het succesconcept. “Leuven Zingt is populair geworden door de eenvoud van het concept. Een podium met zangers, een enthousiast publiek en natuurlijk ook veel leuke liedjes om uit volle borst mee te zingen. Waarom zouden we afwijken van dat concept? Nee, we gaan gewoon door op de ingeslagen weg. Dit jaar vindt Leuven Zingt plaats op zaterdag 29 juli, uiteraard op de vertrouwde locatie de Oude Markt.”

Presentator van dienst is naar goede gewoonte Marc Pinte. “Als presentator zie ik de mensen genieten”, zegt Marc Pinte. “Soms beginnen ze zelfs aan een polonaise en af en toe beginnen ze al te dansen nog voor een liedje is begonnen. Een bezoek aan hét zangevent van de Leuvense zomer is een echte groepsactiviteit. Dit jaar zal dat niet anders zijn. Uiteraard mogen de mensen zich verwachten aan enkele verrassingen. De namen van onze ‘guests’ houden we wel nog even geheim.”

Mensen die podiumzanger of –zangeres willen worden, kunnen zich trouwens nog altijd aanmelden. Inschrijven als podiumzanger of –zangeres kan via mail@leuvenzingt.be of via een telefoontje naar 0473/99.13.55. De vereiste minimumleeftijd is 16 jaar.

Meer info: www.leuvenzingt.be en www.vlaanderenzingt.be

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens