Leuven zet zomervakantie sportief in

Kirsten Bosmans
5 maanden geleden
347 Views
door Kirsten Bosmans

De zomervakantie is officieel gestart en dat betekent dat er op sportief vlak weer heel wat te beleven valt in Leuven. Als echte sportstad wil Leuven zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. In de zomermaanden brengt dat een volle kalender met zich mee, met onder andere de Roller- en Bikeparade, Leuven Beachvolley, de Grote Prijs Poeske Scherens, de Meeting voor Mon en de Tofsportnacht.

Tofsportkampen

TofsportZomerT werd gisterochtend op gang getrapt met de eerste van 112 Tofsportkampen. 2800 kinderen schreven zich reeds in voor een van onze kampen, wat overeenkomt met een bezetting van 80%. Onder leiding van ervaren lesgevers beleven de kinderen een leerrijke week, waarbij sport, spel en plezier centraal staan.

Roller- en Bikeparade

Op woensdag 5 juli staat de jaarlijkse Roller- en Bikeparade op de agenda. Al jarenlang wordt deze avondtocht georganiseerd in samenwerking met RSC Heverlee. Onder begeleiding van de politie rijdt men in groep door Leuven. De weersverwachtingen zien er op dit moment top uit maar in geval van slecht weer wordt de parade een week uitgesteld en vindt ze een week later plaats, namelijk op 12 juli.

Leuven Beachvolley

Voor het eerste grote event tellen we af naar 19 juli, de startdag van Leuven Beachvolley. Voor de 13e keer wordt het vijfdaagse beachvolleytornooi in onze stad georganiseerd, voor de achtste keer vindt het plaats op het Mgr. Ladeuzeplein. Het drukke programma is gelijkaardig aan de voorbije jaren. Woensdag wordt de spits afgebeten met het jeugdtornooi, ’s avonds komen de bedrijven voor het eerst in actie. Op dag twee volgt het provinciaal tornooi en het tweede deel van het bedrijventornooi.

Vrijdag is de belangrijkste dag voor de organisatie, want dan is het familiedag. Vorig jaar werd dit voor het eerst georganiseerd en dat was een groot succes. Er is die dag een recreatief beachvolleytornooi met daarna een Kubbtornooi. Maar er valt die dag veel meer te beleven. Er zijn tal van kinderactiviteiten, met onder meer straattheater en een clown die ballonnen uitdeelt. Tevens zullen er meer foodtrucks zijn en ’s avonds treden er twee muziekgroepen op.

Zaterdag en zondag kan men dan weer genieten van topbeachvolley. Zaterdag staan de kwalificaties voor de Belgian Volleytour op het programma, zondag gaan we verder met de Grand Slam.

Flanders 25

Voor het tweede jaar op rij ontvangt T.C. Stade Leuven het internationaal rolstoeltennistornooi Flanders 25. De club zet al jaren in op G-sport en tracht er meer aandacht voor te creëren. Met de komst van Flanders 25 zet ze alvast een stap in de juiste richting. Dit jaar wordt er tevens een gratis open training georganiseerd voor personen met een fysieke beperking die willen kennismaken met rolstoeltennis. De training is gericht op beginnelingen en nieuwelingen en vind plaats op zaterdag 5 augustus van 14 tot 16 uur.

Grote Prijs Poeske Scherens Classic

De organisatie van de Grote Prijs Poeske Scherens pakt dit jaar uit met een eigen cyclotoertocht voor wielertoeristen. Een week eerder dan de profs, op zaterdag 12 augustus, kunnen wielertoeristen hun eigen GP Poeske Scherens rijden. Men vertrekt aan de sporthal in Heverlee en kan kiezen tussen 70 of 135 km.

Meeting voor Mon

De voorbije weken werd intensief gewerkt aan de renovatie van de atletiekpiste van de AtletiekArena Gaston Roelants. Op zaterdag 19 augustus zal de vernieuwde piste officieel ingehuldigd worden tijdens de Meeting voor Mon. Deze jaarlijkse atletiekmeeting, georganiseerd in samenwerking met DCLA, bevat dit jaar 23 nummers: 7 loopnummers bij de heren, 6 bij de dames (zij lopen niet de 110 m horden), polsstokspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en hamerslingeren (enkel heren) en hoogspringen en verspringen (enkel dames).

Grote Prijs Poeske Scherens

Een wedstrijd die op en top Leuvens is, is de Grote Prijs Poeske Scherens. Zondag 20 augustus zakt het wielerpeloton af naar Leuven voor deze jaarlijkse clash. Naar traditie worden de renners voorgesteld op de Grote Markt en ligt ook daar de start (12.30 uur). Na 13 lokale rondes en 185 km door de Leuvense binnenstad en over de binnenring finishen de coureurs op de Bondgenotenlaan. Elke ronde bevat 4 hellingen (Keizersberg, Lüdenscheidsingel, Wijnpers en Naamsevest).

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans