LEUVEN: Write Now! met meer dan 1.100 deelnemers van start

Iedereen tussen de 15 en 24 jaar uit Nederland, Vlaanderen en Suriname kon tot 1 april deelnemen aan Write Now! door zijn of haar tekst opsturen naar writenow.nu. Uiteindelijk hebben ruim 1.100 jongeren hun hart en ziel in een verhaal, gedicht, toneeltekst of rap gestopt en deze ingestuurd.

Deelnemers krijgen de komende maanden tijdens voorronden de kans om hun literaire kwaliteiten verder aan te scherpen in workshops voorafgaand aan de voorronden. Tijdens de finale van Write Now! op 22 juni wordt bekend gemaakt wie hét literaire talent van 2014 is. Alle deelnemers van Write Now! worden de komende maanden uitgenodigd voor één van de elf regionale voorronden bij hun in de buurt. Voorafgaand aan de voorronden kunnen de deelnemers een gratis schrijfworkshop volgen van jonge auteurs als Raoul de Jong, Thomas Heerma van Voss en Charlotte van Zanten. Daarbij krijgen ze de kans om hun ingezonden tekst te bespreken en verbeteren. Na afloop van iedere voorronde maken juryvoorzitters Ellen Deckwitz in Nederland en Valerie Eyckmans in Vlaanderen de voorrondewinnaars bekend. Deze voorrondewinnaars gaan door naar de finale op 22 juni in Rotterdam.

Write Now! zet jong schrijftalent in de literaire spotlights. Deelnemers vergroten hun kansen om opgemerkt te worden door landelijke uitgeverijen en media. Het prijzenpakket voor de winnaar van Write Now! 2014 bestaat uit optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuin, een coachingstraject bij literair agent Sebes & Van Gelderen en een fonkelnieuwe MacBook en/of iPad.

Blijf via www.writenow.nu, Facebook en Twitter op de hoogte van het vervolg van Write Now!

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel