LEUVEN: Winkeldieven lopen tegen de lamp

Vrijdagnamiddag werd een 18-jarige jongeman uit Oud-Heverlee betrapt tijdens het stelen van een spel in de Fnac in Leuven. De man had het PS3 spelletje uit het rek genomen, de beveiliging verwijderd en het spelletje weggestoken in zijn jaszak. Nadat hij werd betrapt en de politie werd verwittigd, betaalde hij het spelletje en ging mee naar het commissariaat waar hij een verklaring aflegde.  

Zaterdagnamiddag heeft een onbekende verdachte man een dure jas gestolen uit een kledingwinkel op de Bondgenotenlaan in Leuven.  Bij controle van de camerabeelden zag de winkelbediende hoe een  man zich vreemd gedroeg. Hij prulde eerst wat aan de jas, en kon zo vermoedelijk het alarmsysteem verwijderen. Hij trok de jas aan over zijn eigen jas en ging de winkel buiten zonder te betalen. Een persoonsbeschrijving en de camerabeelden werden aan de politie overgemaakt. 

Zaterdag avond net voor sluitingstijd werden 2 verdachten betrapt op winkeldiefstal in de keten Lidl in de J.P Minckelerstraat in Leuven. De 2 hadden verschillende tandpastatuben en snoep in hun winkelkarretje gelegd, maar betaalden uiteindelijk slechts 1 fles cola.  De rest staken ze weg.  Toen bij het buitengaan het alarm afging  en de winkelbediende hun aansprak, nam één van de dames de vlucht. De andere verdachte, een 25- jarige Roemeense dame zonder papieren, werd meegenomen naar het commissariaat. Ze werd verhoord in het bijzijn van een tolk en ontving van de dienst vreemdelingenzaken een bevel om het grondgebied te verlaten. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel