LEUVEN: Win DVD ‘De brand van Leuven’

In de DVD “De Brand van Leuven” vertelt oorlogsjournalist Rudi Vranckx over een donkere bladzijde in de Leuvense geschiedenis. Leuven Actueel geeft 2 exemplaren weg aan de lezers van dit unieke beeldproject.

Eind augustus 1914 werd Leuven het slachtoffer van blinde oorlogsrazernij. Zowat het hele centrum van de stad werd systematisch vernield door de Duitse bezetter. Meer dan 1000 gebouwen gingen in vlammen op, onder meer de eeuwenoude universiteitsbibliotheek en talloze waardevolle publicaties die er zich in bevonden. Er werden ook 200 onschuldige burgers gedood. In de DVD ‘De Brand van Leuven’ krijg je te horen wat er precies gebeurde, hoe het zover is kunnen komen en wat de motieven waren voor deze vreselijke misdaad, die ook internationaal de gemoederen flink beroerde.

Deze historische documentaire werd geproduceerd in het kader van de herdenkingsactiviteiten rond 100 jaar WOI. De film ging in première op DOCVILLE 2014. De DVD bevat naast deze film ook een interview met Marie Legrand, de laatste getuige van de brand van Leuven en een fotogalerij, samengesteld i.s.m. het Stadsarchief Leuven. De dvd “De Brand van Leuven” is te koop in de dvd winkel in uw buurt en de gekende dvd webshops.

Twee lezers van Leuven Actueel kunnen hun de verplaatsing naar de winkel echter besparen want wij geven twee exemplaren van de DVD weg. Stuur een e-mail met de vermelding ‘De Brand van Leuven’ en je adresgegevens naar het e-mailadres redactie@leuvenactueel.be. Like eveneens onze Facebook-pagina en u maakt kans om te winnen. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht, de DVD wordt hen toegestuurd op hun adres. Succes!

Meer info: www.debrandvanleuven.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel