LEUVEN: Win 5 exemplaren van ‘De dievenbende van Scipio’ van Cornelia Funke

Leuven Actueel en de bekende Leuvense boekhandel De Kleine Johannes slaan de handen in elkaar om de kinderen en de jeugd aan het lezen te krijgen. Elke maand geven we boeken weg en kan u met de uitknipbare bon tot 20 % korting krijgen op het boek van de maand. Boekhandel De Kleine Johannes is een begrip in Leuven en ver daarbuiten.

Win ‘De dievenbende van Scipio’

‘De dievenbende van Scipio’ speelt zich af in Venetië. Prosper (12) en zijn broertje Bo (5) vluchten naar Venetië om te ontsnappen aan de voogdij van hun tante. Daar komen ze terecht in een kinderbende die een vervallen bioscoop heeft ingepalmd als hoofdkwartier. Hun leider Scipio steelt dure voorwerpen uit de paleizen en verkoopt de buit om de bendeleden in leven te houden. Tante Esther heeft echter een privé-detective op pad gestuurd om de kinderen te zoeken. Tijdens hun avonturen komen de kinderen terecht op een geheim eiland met een draaimolen die van volwassenen kinderen kan maken en omgekeerd. Zal het de broers lukken om bij elkaar te blijven? Want tante Esther wil enkel Bo in huis nemen. Een erg spannend en origineel verhaal van de hand van Cornelia Funke dat ook al werd verfilmd. De kruising tussen Harry Potter en Oliver Twist.

*Wie een exemplaar van ‘De dievenbende van Scipio’ wil winnen, moet de Facebook-pagina van Leuven Actueel liken en een bericht sturen met daarin je naam, je adres en je e-mail. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Boek van de maand: Eefje Donkerblauw (Geert De Kockere/Lieve Baeten) 

Eefje Donkerblauw is een koningin die gek is op donkerblauw. Alles in haar kasteel is donkerblauw. Maar dan wordt Eefje verliefd op koning Goudgeel. En daar komen heel wat gekleurde kinderen van. Deze klassieker onder de klassieker prijkt al jaren in de Top-10 van de Mooiste kinderboeken aller tijden.

*Deze maand betaal je slechts 11.95 euro (normaal 14.95 euro) voor het boek in boekhandel De Kleine Johannes in de Tiensestraat in Leuven met een bon van Leuven Actueel. De eerste 25 kopers van het boek krijgen bovenop een korting van 20% ook nog eens een poster van Eefje Donkerblauw cadeau. De Kleine Johannes, Tiensestraat 47 Leuven, 016/23.78.45, info@de-kleine-johannes.beDe dievenbende van Scipio

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel