LEUVEN: Wim Schamp (60) verliest strijd tegen kanker

Wim Schamp is op 60-jarige leeftijd overleden na een lange strijd tegen kanker. De begrafenisplechtigheid voor Wim Schamp vindt op 8 novemberplaats in de Onze Lieve Vrouwkerk in Herent.

Wim Schamp heeft de strijd verloren tegen alvleesklierkanker. Eind 2013 raakte bekend dat Schamp leed aan de ziekte. De bekende communicatiespecialist kondigde aan te zullen vechten als een leeuw maar moest uiteindelijk toch de handdoek in de ring gooien. De familie maakte het droevige nieuws bekend. “Na 11 maanden dappere strijd te hebben geleverd tegen een onoverwinnelijke tegenstander heeft Schamp met opgeheven hoofd de strijdbijl neergelegd op Allerzielen”, meldt de familie. Wim Schamp was getrouwd en had twee kinderen.

Wim Schamp was bijzonder succesvol in zijn carrière. Hij schreef enkele boeken en ook heel wat politici klopten bij Wim Schamp aan voor advies in hun campagnes. Zo was onder meer de Leuvense burgemeester Louis Tobback (sp.a) ooit klant bij Wim Schamp. Zijn laatste wapenfeit was een campagne voor de strijd tegen kanker.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel