LEUVEN: Wereldcafé.coop blaast 10 kaarsjes uit

Op zondag 31 augustus 2014 viert Wereldcafé.coop haar tiende verjaardag met een groot feest op het Joris Helleputteplein in Leuven, vlak bij de Oude Markt.  Het feest heeft plaats mede in het kader van Leuven Autovrij.

“Vanaf 11u openen we de deuren. We voorzien verscheidene volksspelen op het Joris Helleputteplein, en vanaf 14u is er live muziek met optredens van solidariteitskoor Caminhando, Rue Bella, Jonas Dreessen, Stoomboot, Omelette en Los Callejeros. ’s Avonds is er verse, zelfgemaakte paella”, aldus de uitbaters.

10 jaar geleden begon het Wereldcafé op de Bondgenotenlaan in Leuven. Het Wereldcafé heropende op 1 februari 2013 haar deuren op het Joris Helleputteplein, vlak bij de Oude Markt. “De basisprincipes zijn in wezen nog steeds dezelfde als tien jaar geleden: eerlijke handelsproducten en streekproducten verkopen uit Noord en Zuid in een gezellig eet- en praatcafé, mensen op een laagdrempelige manier in contact brengen met eerlijke handel, duurzaam produceren en consumeren, sociale economie en noord zuid problematiek. Wereldcafé doet dat in samenwerking met andere verenigingen en organisaties die te gast zijn of waarmee samen projecten worden opgezet.”

“Het Wereldcafé is tevens een plaats voor zinvolle sociale inzet en vrijwilligerswerk. Wereldcafé is niet enkel een bedrijf, maar tevens een vereniging waar naast zeven deeltijdse personeelsleden, tientallen vrijwilligers de handen uit de mouwen steken in en rond het Wereldcafé voornamelijk via bar- en keukenwerk, maar ook via het organiseren van activiteiten, zoals de maandelijkse Wereldse zondagen die georganiseerd worden in samenwerking met NGO’s uit noord en zuid, muziek- en poëzieavonden en informatieavonden.”

Meer informatie: www.wereldcafe.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel