LEUVEN: Weekendtips

Leuven is een bruisende stad en via de wekelijkse nieuwsbrief van Leuven Actueel willen we u dan ook op de hoogte houden van de leukste activiteiten in de stad. De lijst is, uiteraard,  niet volledig maar via onze tips kan de verveling alvast niet toeslaan in het weekend.

Leuvense kerstmarkt

De Leuvense Kerstmarkt is alweer een succes. De eerste dagen was het volgens organisator Dirk Pinte over de koppen lopen. “We zijn goed op weg om de kaap van 1 miljoen bezoekers op elf dagen te halen. Opmerkelijk is dat er enorm veel buitenlanders zijn. Van Spanje tot Japan…we horen hier veel talen. Alle hotels zijn trouwens volboekt tot 23 december.”

Wintertijd

Wintertijd ging van start met de opening van de kerststal en biedt de Leuvenaar heel wat activiteiten. Het kindje Jezus laat echter nog even op zich wachten in de kerststal. “Logisch want Jezus werd pas op 25 december geboren. Deken De Gendt zal het beeldje in de kribbe leggen na de middernachtmis op kerstavond”, zegt schepen Vansina. In afwachting daarvan kan het publiek genieten van een ritje op de nostalgische molens en vele andere activiteiten. Schaatsen op de Oude Markt bijvoorbeeld, om er maar eentje te noemen. Voor de andere activiteiten verwijzen we u graag naar de website www.wintertijdinleuven.be.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel