LEUVEN: Vzw Oude Markt in de bres voor San Roque (Filipijnen)

Omer Hoylaerts, mede oprichter van Marktrock, woonde op de Filipijnen toen de orkaan daar verwoestend over zijn dorpje San Roque raasde. Samen met hem willen de cafébazen van de Oude Markt de lokale bevolking helpen door in de eerste plaats te zorgen voor een nieuw dak voor de lagere school en de kerk.

“We krijgen drie voormiddagen ter beschikking op de schaatsbaan op de Oude Markt waarbij alle inkomsten naar San Roque gaan.
Zaterdag 21 december is al achter de rug maar er volgen nog zondag 29 december en vrijdag 3 januari. Telkens van 11u tot 12 uur kan het publiek de zorgen van San Roque helpen wegschaatsen. Elke schaatsbeurt is goed voor 1 vierkante meter dak boven hun hoofd”, legt Evert Thys van vzw Oude Markt uit.

De DJ’s van de Oude Markt doen ook nog een extra duit in het zakje.
Zij zullen elke vrijdag van 20 tot 22 uur plaatjes draaien op de ijsbaan en staan hun gage voor die avonden volledig af aan de heropbouw van de school en de kerk in San Roque.

Unieke t-shirts

Omer Hoylaerts zelf zal op vrijdag 3 januari ook enkele originele t-shirts uit de beginjaren van Marktrock veilen voor het goede doel. Er is ook een bankrekening geopend waarop giften meer dan welkom zijn: Belfius bank, BE33 0635 5381 2946 op naam van Omer Hoylaerts maar aangevuld met ‘A roof for San Roque’.  “Wij hopen van harte dat we niet alleen de school en de kerk, maar heel het dorp kunnen helpen”, zegt Omer.  “Samen kunnen we de slachtoffers van de orkaan zo een hart onder de riem, maar vooral een dak boven hun hoofd geven.”

Meer info: oudemarktleuven.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel