LEUVEN: Vrouw steekt ex met mes in Café ’t Aambeeld

Voor een 33-jarige vrouw uit Aarschot is op de Leuvense strafrechtbank na verzet 37 maanden cel gevraagd, dit nadat ze op 19 juni 2013 haar ex-vriend neerstak in café ’t Aambeeld in Kessel-Lo (Leuven). Ze stak hem anderhalve centimeter diep in de nek en zeven centimeter diep in de linkerborst. Aan de feiten ging een turbulente relatie vooraf, het slachtoffer werd eerder al voor poging doodslag op de vrouw veroordeeld tot 36 maanden cel, waarvan de helft met uitstel.

De advocaat van de burgerlijke partij vroeg 1.500 euro schadevergoeding voor zijn cliënt, een chronisch werkloze.”Ze hebben beiden schuld aan de situatie. Dat ze beiden op café alcohol dronken was de katalysator tot geweld”, aldus de raadsman.

De vrouw zat al sinds de middag in Het Aambeeld, ze dronk er pinten en Westmalle. Ze moest zich eigenlijk voor haar alcoholprobleem laten opnemen bij de broeders Alexianen in Tienen. Ze wou zich voorbereiden en stelde dit één dag uit. Haar ex kwam ’s avonds binnen en smeet een Duvelglas stuk. en zijn ex mengde zich, de twee sloegen en stampten elkaar maar koelden af. Daarna haalde ze twee keer uit naar de man met het mes. De wetsdokter zei dat de verwondingen potentieel levensgevaarlijk waren. Het openbaar ministerie vroeg de bevestiging van de straf.”Het was overduidelijk dat met een mes en niet met een nagelknipper, waarvan sprake, werd gestoken,”, aldus de procureur des konings. De verdediging vroeg de vrijspraak op basis van onweerstaanbare dwang en wettelijke zelfverdediging.”

Het gewezen koppel kende een verleden van drankmisbruik, geweld en veroordelingen. De man, het slachtoffer, had al meer dan dertig veroordelingen omtrent gewelddelicten, waarvan de meesten aan haar, op zijn kerfstok. Hij vernielde al zes keer haar wagen en twee keer haar inboedel. De vrouw verhuisde naar Aarschot, maar hij verhuisde eveneens naar ginds. Pas sinds een contactverbod uitgesproken in 2014 is er niets meer gebeurd. Het vonnis valt op 27 februari.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel