LEUVEN: Vlaamse kunststeden verwelkomen toerist in Brussels Airport

Vanaf 1 februari ontvangen de 5 Vlaamse kunststeden de reizigers in de bagageruimte van Brussels Airport met kleurrijke kolomstickers. Onder de noemer ‘you’re almost in…’ komt de identiteit van elke stad tot uiting. Ook Leuven is van de partij.

Belangrijke attracties, historische gebouwen en musea sieren de zuilen en sporen de reiziger aan op ontdekkingstocht te gaan in de vijf kunststeden. Bijna 4 miljoen potentiële bezoekers halen bagage op in de ruimte waar de diensten voor toerisme samen campagne voeren.

Schepen Dirk Vansina (CD&V): “Buitenlandse bezoekers worden rechtstreeks de weg getoond naar onze kunststeden. Op amper 20 minuten van de luchthaven kan je genieten van een terrasje met zicht op adembenemend erfgoed. De internationale uitstraling van onze kunststeden kunnen we op die manier beter valoriseren.”

De vijf Vlaamse kunststeden (Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven en Mechelen) zorgen in ons land voor 10,5 miljoen overnachtingen per jaar. Sinds enkele jaren bundelen de vijf diensten toerisme de krachten in de vzw Kunststeden Vlaanderen. “De bundeling van de krachten en promotiebudgetten van de 5 kunststeden maakt dat we ons sterker kunnen profileren. We winnen er allemaal bij. De troeven van de 5 kunststeden oefenen een aantrekkingskracht uit op citytrippers, congresdeelnemers, festivalgangers, shoppers en cultuurzoekers. In Leuven steeg het aantal overnachtingen de laatste jaren met 30% tot ruim 300.000. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel