LEUVEN: Vishandel Wauters krijgt authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers

Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke producten te onderscheiden van de industriële. HANDMADE IN BELGIUM is een UNIZO-label dat de authenticiteit van producten garandeert. Voorzitter Dave Ons van UNIZO-stad Leuven reikte het label uit aan ‘Vishandel Wauters’, de gespecialiseerde ambachtelijke visrokerij, gelegen in de Oude Aarschotseweg in Wilsele.

Vishandel Wauters is een tweedegeneratie familiebedrijf waar zaakvoerder Nadia Dever het roken van de zalm leerde van haar vader. Nadia focust op één niche, namelijk zalm. Door te kiezen voor één topproduct kan ze een hoogstaande kwaliteit garanderen. De zalm doorloopt immers een heel verwerkingsproces. “Dagelijks wordt er zalm geleverd vanuit Noorwegen en Schotland die  ambachtelijk gefileerd en ontgraat wordt. Daarna wordt de zalm handmatig droog gezouten en gekruid, een proces dat ruim 12 uur in beslag neemt. Als de vis gespoeld is wordt deze verder gerookt gedurende 12 uur. Tot slot wordt deze nog handmatig versneden en verpakt”, legt Nadia Dever uit.

Meerwaarde

Als ambassadeur van het Handmade In Belgium-label kan Vishandel Wauters nu op haar beurt andere vakmannen nomineren voor het HIB-label . Zo groeit de HIB-community verder en krijgen ondernemers zelf een rol in het versterken van de authenticiteitsgarantie. “Vishandel Wauters staat voor sterke productkennis en handwerk in een pure vorm”, aldus het oordeel van de jury. “Ondernemer Nadia Dever toont dat echte meerwaarde zoekers ook met één product het verschil kunnen maken.” De vishandel levert voornamelijk aan de betere restaurants en Leuvense vishandels. Ook als particulier kan je de exclusieve zalm proeven voor een speciale gelegenheid door te mailen naar nadiadever@yahoo.com.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel