LEUVEN: Vijftigtal interventies voor politie

De politie moest woensdagavond en –nacht een vijftigtal interventies afwerken. Zacht en droog weer, veel volk op de baan, een volle Oude Markt, tal van huis-, tuin- en kotfeestjes waren de oorzaak hiervan. Er waren een hele reeks meldingen van lawaaihinder vooral door kot- en tuinfeestjes. Daarnaast waren er verschillende kleine schermutselingen, stomdronken personen en de daarbij gepaard gaande overlast.

Een 20-jarige student uit Knokke-Heist trapte woensdagavond om onbekende reden de voordeur van een woning in de Vlamingenstraat stuk. Het resultaat was een groot gat. De student beweerde op het adres op kot te zitten en de deur te hebben stukgetrapt omdat hij niet binnen kon. Het bleek echter dat de dronken man zich van adres vergist had. Hij woonde een woning verder in de straat. De student mocht zijn roes uitslapen in de politiecel.

Een 24-jarige meisje uit Hoegaarden werd donderdagochtend met een ziekenwagen naar het Heilig Hartziekenhuis gebracht, nadat ze in de Hanengang met haar voet in een stuk glas was getrapt. De wonde die ze opliep noodzaakte verzorging in het ziekenhuis.

Een 19-jarige uit Aarschot ,die slapend op de grond voor een café op de Oude Markt werd aangetroffen, werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De bijgeroepen patrouille slaagde er niet in de jonge man te wekken. Hij had gebraakt. Zijn broek was bevuild doordat de stomdronken tiener zowel zijn kleine als grote behoefte had gedaan.

Een 18-jarige student uit Schilde had zich in een fakbar in de Tiensestraat zo bedronken, dat hij in het toilet het bewustzijn verloor. Zijn collega’s verwittigden de hulpdiensten. De dronken student werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

Van uit het studentenhuis op de Collegeberg in het centrum van de stad gooiden enkele onbekenden woensdagnacht ballonnen gevuld met water naar de voorbijgangers. Een aantal slachtoffers lieten het daar niet bij en reageerden door enkele ruiten stuk te gooien met stenen en flessen. De politie kon de aanstokers niet meer aantreffen. De ballonnen bleken van uit de gemeenschappelijke badkamer gegooid te zijn, maar de daders konden niet meer geïdentificeerd worden.

Een 40 jarige man uit Wijgmaal, die weigerde om vannacht een café in de Frederik Lintstraat te verlaten, mocht zijn roes uitslapen in de politiecel. De dronken man lag met de kop op de toog te slapen en had gebraakt. De uitbater slaagde er niet in de man te doen vertrekken en deed dan maar een beroep op de politie.

Ook een 20-jarige man uit Grez-Doiceau werd een nachtje opgesloten in de cel. Hij had onder invloed van alcohol problemen gezocht in een café.

Woensdagavond werden de hulpdiensten gebeld voor een mogelijkse brand in een gebouw op de Karmelietenberg. De oproepster meldde grote rookontwikkeling. Een patrouille die poolshoogte ging nemen trof op het dak enkele personen aan die een barbecue aan het aansteken waren. De brandweer kon in de kazerne blijven. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel