LEUVEN: Vijfde editie van Week van de Slager

Deze week promoten ambachtelijke slagers, elk op hun eigen manier, het slagersberoep bij onze jongeren. De ambachtelijke slagers zullen leerlingen van het 5de en 6de leerjaar lagere school ontvangen in hun slagerij en hen laten kennis maken met het afwisselend werk op de slagersvloer. Wie weet krijgen de leerlingen zo de smaak te pakken om zelf beenhouwer te worden…

De afspraken met de scholen zijn gemaakt en heel wat lagere scholen kijken uit naar de doedagen of slagersbezoeken bij de plaatselijke ambachtelijke slager. DE WEEK VAN DE SLAGER geeft aan de schoolgaande jeugd de kans om met eigen ogen vast te stellen dat de ambachtelijke slager een creatieve duizendpoot is die op de koop toe verantwoord omgaat met onze voeding. DE WEEK VAN DE SLAGER biedt de leerkrachten dan ook extra leerstof voor een aangename les rond gezonde voeding of toekomstige beroepskeuze. Tijdens deze 5de editie van DE WEEK VAN DE SLAGER heeft de werkgroep een slagersworstje ontwikkeld waarvan de opbrengst voor een groot deel naar het goede doel gaat. De nationale beroepsfederatie coördineert deze actie. Alle info over DE WEEK VAN DE SLAGER (deelnemers, goede doelen, etc) kan je vinden op onze website www.deweekvandeslager.be.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel