Leuven viert 32ste De Langste Dag met groot openluchttheater

Kirsten Bosmans
10 maanden geleden
889 Views
door Kirsten Bosmans

Op zaterdag 24 juni wordt het stadscentrum van Leuven één grote shopping happening en openluchttheater. Dan viert de studentenstad zijn 32ste De Langste Dag. Door de jaren heen is dit event uitgegroeid tot de grootste geanimeerde stadsbraderie van België die het begrip ‘op de koppen lopen’ een nieuwe dimensie geeft. Straattheater, een artisanale markt, een kappersdorp, een grote autoshow … Het belooft opnieuw gezellig druk te worden in het verkeersvrije centrum van Leuven.

Door de straten trekt een bont gezelschap van eigen bodem en Nederland voorbij. Terwijl Sam Shine Steltentheater en Close Act Theatre boven de koppen uitsteken, maken de stoere mannen van Abacus Theater en de buddha’s van Shalton Theatre de straten onveilig. Wie wil, kan een ijsje kopen bij Ijsko Ali, die op jonglerende wijze verrukkelijke ijsjes maakt. Dat Ien en d’r Suikerspinmachien al dansend op Jukeboxmuziek suikerspinnen bereidt, zal je ook niet ontgaan. Wil je het wat gewaagder? Passeer dan eens bij Entomochef waar je gratis kan proeven van eetbare insecten. Je kan hem terugvinden op de Grote Markt naast de drankstand van de Mannen van ’76 waar jawel, Discobar ’76 de beste plaatjes oplegt.
Het Zócalo-dorp palmt de Grote Markt in. Op deze vrijetijds- en cultuurmarkt kan je kennismaken met het grote culturele rijkdom van het Leuvense verenigingsleven. Er zijn infostanden over sport, opleidingen, spellenclubs … Voor ieder wat wils.

Kom op tegen Kanker

Wie zijn steentje wil bijdragen voor het goede doel, kan op de Oude Markt terecht in het Kappersdorp, waar geknipt wordt ten voordele van Kom op tegen Kanker. Trotse meter van dit project is vrt-gezicht Annemie Struyf.

Autoshow

Tijdens De Langste Dag zal er ook een autoshow plaatsvinden. Alle Leuvense garages verzamelen zich aan het Rector De Somerplein, het Margharetaplein en het Mathieu De Layensplein, waar ze de nieuwste modellen tonen.

Praktisch

  • De Langste Dag begint om 10u en eindigt om 20u
  • De straatanimatie start om 13u op de Grote Markt
  • Je vindt de infostand van De Langste Dag terug op de Grote Markt
  • Praktische parkeerinfo en het straattheaterprogramma vind je op www.delangstedag.be

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans