LEUVEN: Veto lanceert vandaag aangepaste app voor iPad

Het Leuvense studentenweekblad Veto lanceert een app voor de iPad. Daarmee wil Veto, dat dit jaar zijn 40ste verjaardag viert, de studenten binnen en buiten Leuven nog beter bereiken. De Veto­app werd ontwikkeld met de steun van appbedrijf Twipe en de krant De Standaard.

Vandaag lanceert het studentenblad Veto een app op de iPad. “De app werd ontwikkeld op het digitaal publishing platform van Twipe en maakt gebruik van de technologie die eerder ook voor De Standaard werd ontwikkeld”, zegt Veto­hoofdredacteur Jens Cardinaels. “Twipe ontwikkelde een app die helemaal aangepast is aan tablets. Daardoor garandeert de app een intuïtieve leeservaring. De lezer moet dus niet liggen scrollen en zoomen.”

Online nieuws

Met de app wil Veto de studenten nog beter bereiken. “Het is belangrijk om te digitaliseren. Het volstaat niet meer om alleen op papier uit te komen”, zegt Cardinaels. “Studenten, professoren, journalisten, bewindvoerders die zich bezighouden met onderwijs en andere Vetolezers zullen voortaan in de nacht van zondag op maandag de nieuwe Veto aankrijgen op hun iPad. Zo zijn ze meteen aan het begin van de week mee met de studentenactualiteit. Ook studenten buiten Leuven, bijvoorbeeld die van de externe campussen van de KU Leuven, zullen Veto voortaan makkelijker kunnen lezen.”

De Veto­app is een nieuwe stap in de digitalisering van Veto. Een tiental jaar geleden lanceerde Veto een nieuwssite waarop de integrale inhoud van de papieren krant verscheen. Sinds enkele jaren zet Veto nog meer in op online nieuws. “We maken daarbij maximaal gebruik van sociale media. Het aantal Facebookfans van de Veto is sinds september verdubbeld van 3.000 naar meer dan 6.100”, aldus Cardinaels. “De Veto­app is een nieuwe, belangrijke stap.” De app is gratis te downloaden in de App Store van Apple. De kranten zijn elke week gratis te downloaden.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel