LEUVEN: Verkrachtende geweldenaar krijgt 30 maanden cel, deels met uitstel

Op de Leuvense strafrechtbank is dertig maanden cel, waarvan 2/3de met uitstel over drie jaar uitgesproken voor een 31-jarige man Antwerpenaar. Hij had zijn ex in de nacht van 27 op 28 augustus 2013 geslagen en gestampt in Betekom. Daarna volgde een helse rit naar Luik plaats, onderweg drogeerde en verkrachtte hij haar onder andere. Ze werd op het einde van het verhaal poedelnaakt aan de autosnelweg in Luik teruggevonden.

De rechter achtte de feiten bewezen en sprak een deel van de celstrat met uitstel uit op voorwaarde dat de dertiger psychosociale begeleiding volgt. Verder moet de man uit Herselt psychosociale begeleiding volgen, dat was de reden waarom een deel van de straf met uitstel werd uitgesproken. Hij zat voor deze feiten al 2,5 maand in de cel.

De vrouw, toen 25 jaar oud, kreeg smsen van een onbekend nummer. Ze maakte een afspraak met de man die smste in Betekom. De dertiger trok zijn ex in zijn wagen en dwong haar om hem oraal te bevredigen. Hij dwong haar om een xtc-pil te nemen en om zich uit te kleden. Ondertussen kreeg ze slagen en stampen en trok hij haar aan de haren. Toen ze naar het toilet moest langs de steenweg ging ze lopen, verderop werd ze in de ochtend van 28 augustus zwaar getraumatiseerd opgepikt aan een afrit. Hij bracht haar naar een tankstation waar ze de politie belde. Beklaagde vermeldde eerder dat hij die ochtend vijf à zes lijnen speed had gesnoven.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel