LEUVEN: Verkeerslesjes voor kinderen

De paasvakantie komt er weer aan en dan wordt in het verkeerspark van het provinciedomein van Kessel-lo alles in gereedheid gebracht voor een nieuwe cursus ‘Paashaas’, verkeerslesjes voor kinderen van 5 tot 7 jaar.

Zoals de voorbije jaren biedt ook dit jaar politiezone Leuven een lessenreeks aan. Kinderen tussen de 5 en 7 jaar kunnen tijdens deze lesjes de vele verkeersregels onder de knie krijgen. Er worden lesjes gegeven over de verkeersregels voor voetgangers en over de basisregels die gelden voor de fietsers. De verkeerstekens komen ook aan bod.  De theorie kan nadien geoefend worden op het parcours van het verkeerspark.

De lesjes gaan door tijdens de tweede week van de paasvakantie, van maandag 13 april tot vrijdag 17 april, in het verkeerspark van het provinciedomein in Kessel-lo.  De cursus ‘Paashaas’ duurt een week, die ofwel in de voormiddag ofwel in de namiddag kan gevolgd worden. In de voormiddag starten de lesjes om 10u en eindigen ze om 11u30.  In de namiddag starten we om 13u30 om te eindigen om 15u.  De inhoud van de lessenreeksen zijn identiek.

De lessen zijn volledig gratis. Inschrijven kan vanaf maandag 23 februari 2015 tot en met 31 maart 2015. Dat kan telefonisch op het nummer 016/25 38 86 bij de instructeurs Hilde Goossens en Karolina Robbeets of via mail: verkeerspark@politieleuven.be.

Het is aangeraden dat de kindjes hun eigen fietsje meebrengen.  Dit fietsje zijn ze gewoon en op die manier zijn er zeker voldoende rijwielen beschikbaar.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel