LEUVEN: Verdwenen stadsbuggy is terecht

Op 24 december riep schepen van sociale zaken Bieke Verlinden alle Leuvenaars om op mee te zoeken naar een verdwenen stadsbuggy. De oproep kreeg gehoor en vandaag is de buggy terecht.

Tijdens de Leuvense kerstmarkt (11 – 21 december) opende de stad voor het eerst een flexibel buggypunt. Ouders die met jonge kinderen de kerstmarkt bezochten, konden er gratis een buggy lenen. De buggyservice werd bijzonder gewaardeerd. Dat bleek uit het veelvuldige gebruik en de fijne feedback van gebruikers en voorbijgangers.

Op zaterdag 20 december keerde een van de geleende buggy’s niet terug naar het buggypunt. Daarom lanceerde schepen Bieke Verlinden op 24 december een oproep aan alle Leuvenaars om mee te zoeken naar de verdwenen buggy.

Vandaag, een kleine week later, is de buggy terecht. Elte Peeters zag de buggy staan in de fietsenparking aan de Kop van Kessel-Lo. Ze verwittigde schepen Verlinden, die ervoor zorgde dat de buggy opnieuw in het buggypunt onder het Rector De Somerplein terecht kwam.

Schepen Verlinden: “We zijn erg opgelucht dat de buggy terecht is. Het verlies van die ene buggy was een spijtig gemis voor alle mama’s en papa’s die gebruik maken van de publieke buggy’s. Wij blijven alvast experimenteren met buggy’s op evenementen, markten en enkele vaste plekken in de stad. Natuurlijk blijven we ook hopen op een gezond verantwoordelijkheidsgevoel van de gebruikers.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel