LEUVEN: Verdachte steekpartij vrij onder voorwaarden?

De 25-jarige Nederlander, die voorbije zondagavond zijn 23-jarige vriend uit Opwijk in een studentenkot in de Brabançonnestraat in Leuven neerstak, is vrijdagnamiddag voor de raadkamer in vrijheid gesteld onder voorwaarden. Toch moet hij nog tot maandag in de cel zitten omdat het parket alsnog in beroep kan gaan.

 “Het parket heeft de beslissing van de raadkamer in beraad genomen, maandag weten we definitief wat onze cliënt te wachten staat”, liet advocate Issabel De Fré weten. “De cel is geen plaats voor hem. Mijn cliënt wil zich zelf aanmelden voor een opname”, klinkt het. “Mogelijk beging hij de feiten tijdens een cannabis-geïnduceerde psychose van korte duur. Ook mogelijk is dat hij een epilepsieaanval kreeg, waardoor er een soort kortsluiting ontstond. De deskundigen moeten hieromtrent uitsluitsel brengen”, besluit De Fré.

Zondagavond werd de Brabançonnestraat even afgesloten als gevolg van het incident. De Nederlander bracht zijn vriend enkele messteken toe, maar het slachtoffer verkeerde niet in levensgevaar. Tijdens het verhoor verklaarde de twintiger dat hij met zijn vriend een gezellige avond wou hebben na zijn terugkeer van een lange reis. Maar na het roken van enkele joints kwam hij naar eigen zeggen in een onverklaarbare en zeer verwarde toestand terecht waarna de steekpartij plaatsvond.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel