LEUVEN: Veertig jonge kunstenaars zetten het Brugbergpad in de verf

Op zaterdag 20 september slaan Sojo en JH Grams de handen in elkaar voor de derde editie van Kessel Zoo. Het festival is gekaderd in de ‘Dag van de Leuvense Jeugdhuizen’, waarmee de vijf Leuvense jeugdhuizen hun werking in de kijker zetten. Op Kessel Zoo kan een breed publiek kennismaken met  jonge lokale makers in actie: kunstenaars en muzikanten.

Op het terrein van Sojo en het nabijgelegen Brugbergpad in Kessel-Lo kan je de hele dag kunstenaars aan het werk zien. Je kan genieten van live performances van Leuvens talent. Yaya & the Lazy Love Band, Eme, Major en Vann Lily zetten het podium in vuur en vlam. Op het geefplein kan je je spullen een nieuw leven geven door ze uit te delen of te ruilen. Ook voor kinderen zijn er tal van leuke activiteiten voorzien.

Brugbergpad als canvas

Meer dan veertig jonge beeldende kunstenaars uit de regio en het buitenland  zetten met het vizier op de toekomst het Brugbergpad in de verf. Op meer dan 200 meter creëren ze samen met borstel, spuitbus en beitel hun idee over de wereld in 2114.

Het Brugbergpad vormt de dagelijkse doorsteek voor honderden fietsers en wandelaars richting Leuven. Door een artistiek werk in de openbare ruimte af te leveren wil Sojo een creatieve blik op de toekomst en op de stad stimuleren. De organisatie vindt dat kunst meer mag leven in het straatbeeld, met graffiti- en stripmuren en street art in de stad. Daarom organiseert ze een ontmoeting tussen kunstenaars en beleidsmensen.

De artiesten: Din Din, PsoMan, Bisser, Mimi De Clown (FR), Nol & Edo (NL), Hans Geyens, Snerk One, De Vuurvinger, Gijs Vanhee (Mechels stadskunstenaar) en meer.

Perspektif

Het festival geldt tevens als startschot voor een vers artistiek project: Perspektif. Sojo biedt ateliers aan waar je je kan verdiepen in muziek, geluid en straatkunst.

Zo is er een cursus straatkunst gegeven door kunstenares Din Din. Elke dinsdagavond van 23 september tot 11 november nodigt ze je uit om je vaardigheden bij te schaven. De lessenreeks kost 40 euro en gaat van graffiti tot stencil art naar installatiekunst. Sojo stelt ook werkruimte ter beschikking van muzikanten, beeldende kunstenaars en creatieve denkers.

Meer info: www.sojovzw.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel