LEUVEN: Vandalen aan het werk

Zondagochtend werden op verscheidene plaatsen in het centrum van Leuven graffititags ontdekt, dit onder andere in de Raoul Claesstraat op twee gebouwen, op de gebouwen in de Bruul en ook in de Brouwersstraat werden een zevental tags aangetroffen, onder andere op het cultureel centrum Minnepoort.

Bron: Politie Leuven

De tags waren aangebracht in verschillende kleuren. De politie vond op één van de adressen een spuitbus terug. Deze werd in beslag genomen voor sporenonderzoek.

In de Lodreef in Kessel-Lo werd vannacht ook een wagen beschadigd. Enkele vandalen namen een plantenbak uit een voortuin in de straat en gooiden deze even verderop op een geparkeerde wagen. De wagen raakte hierdoor beschadigd.

In de Brusselsestraat in Leuven werd dan weer een raam van een bushokje vernield. Het glas lag verspreid over de grond.

In  de Ridderstraat in Leuven werden maar liefst 12 wagens beschadigd. Van alle wagens werd een of meerdere buitenspiegels afgestampt. Een getuige zag drie jongemannen rond 5 uur de feiten plegen, hij belde de politie, maar toen die ter plaatse kwamen, waren de verdachten nergens meer te bespeuren.

Op het Marterlarenplein in Leuven werd zondagochtend een 19-jarige jongeman uit Halle gevat nadat hij verscheidene werflichten, een verkeersbord, een brievenbus en een bloembak beschadigde. Dankzij een goede beschrijving van de verdachte kon de politie de jongeman vatten. De jongeman werd meegenomen naar het commissariaat voor verhoor.

In de Vaartkom in Leuven gooide een onbekende zaterdagnacht met enkele glazen flessen naar een boot die er aangemeerd lag. De boot raakte hierdoor beschadigd. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel