LEUVEN: Vandaal haalt uit naar politie

Een 20-jarige man uit Kessel-Lo belandde donderdagnacht in de cel nadat hij tijdens een politiecontrole flink tekeer ging tegen de politie-inspecteurs.

De man werd vrijdagmorgen samen met twee kennissen aan het station gecontroleerd, na een melding van een getuige dat 3 jongeren een spoor van vernieling hadden getrokken door de Bondgenotenlaan. Toen een patrouille op zoek ging naar de verdachten, merkten ze aan het station 3 mannen op die aan de persoonsbeschrijving beantwoordden. Net op dat ogenblik zagen ze hoe de twintiger uit Kessel-Lo aan het station een nadarhek oppakte en dit midden op de rijbaan gooide. Tijdens de controle ging de Leuvenaar flink tegen de politie tekeer. Uiteindelijk werd hij geboeid. Daarbij kwam een agent ten val en raakte gewond aan de elleboog. Tegen de twintiger uit Kessel-Lo werd een pv opgesteld wegens weerspannigheid.

Tijdens hun tocht van het centrum naar het station gooide het trio een tiental fietsen in het rond waardoor er een aantal beschadigd raakten, werd een reclamebord omver gekieperd en belandden verschillende kartonnen dozen met inhoud  op de rijbaan. Hiervoor kregen ze alle drie een pv.

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel