LEUVEN: vanaf vandaag tickets voor Hooverphonic te koop

Hooverphonic komt naar Het Depot met hun Reflection Tour. Wie er op 23 maart 2014 bij wil zijn, zal snel moeten zijn want de tickets zullen de deur uitvliegen. Vanaf vandaag kan u tickets kopen, kwestie van uzelf een Sinterklaascadeau te schenken.

In 1996 verscheen Hooverphonic op de Belgische muziekscene met ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’. Hooverphonic bleef constant in beweging en varieerde van triphop tot psychedelische weirdness en symfonisch geweld.

Op 15 november 2013 bracht de groep rond Alex Callier, Raymond Geerts en Noémie Wolfs met ‘Reflection’ hun achtste studioplaat uit. Het werd een energieke ode aan de analoge sound, ditmaal zonder toeters, bellen of … strijkers. Op ‘Reflection’ hebben de strijkers plaats geruimd voor de stemmen, die centraal staan.

Alex Callier wou de plaat opnemen in ruimtes die nooit eerder door andere bands gebruikt waren en – aan de hand van de specifieke galm die er heerste – ingaan tegen de steriele digitale geluidseffectendie tegenwoordig de muziek standaardiseren. Via het project ‘Hooverdomestic’ vond de groep vier unieke locaties die een week lang in een opnamestudio getransformeerd werden.

Onder het motto “What we play, is what you get!” brengt Hooverphonic in het voorjaar hun nieuwe sound tot leven in o.a. onze concertzaal. Naast nieuw werk, zullen ze ook de hits en enkele vergeten albumtracks analoog presenteren.

PRAKTISCH

Het Depot | Martelarenplein 12
20.00u | €27 – €30
Cultuurkaart KU Leuven: €24 – €27

Tickets te bestellen vanaf vrijdag 6 december om 11 uur

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel