LEUVEN: Vanaf 22 april ringbus in twee richtingen

De Lijn zet vanaf 22 april een nieuwe ringbus in. Lijn 601 zal over de binnenring rijden. Eerder pakte De Lijn al uit met een ringbus op de buitenring. De ringbussen zullen vanaf 22 april ook op zaterdag rijden.

De Lijn wil in de toekomst nog meer de motor zijn van Leuven als aantrekkelijke woon- en winkelstad. Om dat voornemen waar te maken, zet De Lijn vanaf 22 april een nieuwe ringbus in. Lijn 601 moet het succes van de ringbus in de andere richting evenaren. “De nieuwe ringbus zal om de tien minuten rijden. De reistijd tussen het station en Gasthuisberg gaat van 12 naar 7 minuten. Er komt ook een halte aan het Entrepot in afwachting van een definitieve halte op het Engels Plein”, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant.

De nieuwe ringbus werpt de vraag op of er ook een busbaan komt op de Leuvense ring. Volgens burgemeester Louis Tobback is dat nog niet aan de orde. “Als we dat zouden doen dan moeten we elke dag een nieuw blik flikken opentrekken om de wagens van de busbaan te halen. Maar als in de toekomst het busverkeer op de ring toeneemt dan is een busbaan onvermijdelijk. De wagens zullen dan over één rijstrook moeten rijden. Het is onze bedoeling om op langere termijn meer bussen op de ring te hebben en minder door het centrum.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel