LEUVEN: Valentijnsactie politie Leuven

De politie zette het krokusverlof vrijdagnacht in met een Valentijnsactie. Extra patrouilles in uniform en burger hadden aandacht voor verkeersveiligheid en uitgaansoverlast. De patrouilles betrapten twee bestuurders met een glas te veel op en eentje onder invloed van drugs. Verder werden 22 personen betrapt met drugs op zak.

De eerste dag van de krokusvakantie lokte veel volk naar Leuven. De overlastpatrouilles waren zowel in het uitgaanscentrum als in de stationsbuurt actief. In totaal werden 25 personeelsleden ingezet waaronder een team van de recherche en enkele motorrijders. De patrouilles kregen bijstand van twee drugshonden. Deze werden ingezet voor het doorzoeken van voertuigen en het controleren van het uitgaanspubliek.

Tijdens verkeerscontroles in de Fonteinstraat en Naamsestraat werden 27 wagens aan kant gezet. Eén bestuurder had te veel gedronken, een andere reed onder invloed van drugs. De drugshond vond in vijf gecontroleerde wagens drugs. Het ging om vier hoeveelheden cannabis en een hoeveelheid cocaïne. Eén bestuurder reed rond met een niet-verzekerd voertuig. De wagen werd getakeld. Tien chauffeurs werden bekeurd voor uiteenlopende verkeersinbreuken.

In de stationsbuurt werden 90 personen gecontroleerd die toekwamen met de laatste treinen en bussen. Zeven van hen hadden drugs op zak. Eén persoon bleek illegaal in ons land te zijn.

Later op de nacht werden in het uitgaanscentrum nog eens meer dan 100 personen gecontroleerd. De drugshond reageerde op een hoog aantal van hen positief. De meesten gaven toe eerder op de avond drugs gebruikt te hebben. Bij elf van hen werden ook effectief hoeveelheden drugs aangetroffen.

De motorrijders controleerden ondertussen op foutparkeerders en rijden onder invloed. In totaal werden 31 fout geparkeerde voertuigen geverbaliseerd. Negen bestuurders werden uit het verkeer geplukt voor een ademtest. Eén bestuurder had een glas te veel op.

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel