LEUVEN: Uitgebreide alcoholcontrole in het Leuvense

De politie hield zaterdag twaalf uur lang alcoholcontroles. Tussen 18 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens moesten 538 bestuurders een alcohol- en/of drugstest afleggen. Daarvan waren er 26 onder invloed van alcohol of drugs. Een bestuurder die er bij het zien van de controlepost tegen hoge snelheid vandoor ging, hield daaraan een zwaar beschadigde wagen over. De man bleek een rijverbod te hebben.

De controle startte zaterdagavond op het De Becker Remyplein in Kessel-Lo. Daar werden 296 bestuurders aan kant gezet voor een controle. Drie van hen hadden tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol in het bloed en krijgen een onmiddellijke inning in de bus. Een twintigjarige Leuvenaar die de controlepost opmerkte, ging er tegen hoge snelheid vandoor. Enkele motorrijders zetten de achtervolging in. In de Karel Schuermansstraat ging de twintiger met zijn voertuig te snel in de bocht waardoor hij tegen de verhoogde trottoirrand knalde. Daarbij brak de achteras van de wagen af. De bestuurder bleef ongedeerd. Zijn wagen werd getakeld. De man had geen rijbewijs op zak. Bij nadere controle bleek hij rond te rijden ondanks een verval van recht tot sturen. Er werd pv opgesteld voor het negeren van het bevel van een politieman om te stoppen en eentje voor het rijden ondanks verbod.

Later op de avond verplaatste de controlepost zich naar het Engels Plein. Daar werden 118 chauffeurs gecontroleerd. Daarvan testten er 5 alert (tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol) en 5 positief (meer dan 0,8 promille). Eén van de bestuurders die alert testte, bleek eveneens positief voor drugs. Ook twee andere bestuurders reden rond onder invloed van drugs. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken voor 15 dagen.

Ook op de Aarschotsesteenweg werden 118 bestuurders gecontroleerd. Daarvan waren er 3 alert en 2 positief.

Tenslotte werden in de ochtenduren ook nog zes bestuurders uit het verkeer gehaald in de Tiensestraat. Zij hadden allemaal te veel gedronken. Twee van hen testten alert en 4 positief.

Drugshond Joy deed eveneens aan de actie mee. Hij betrapte zes personen die allen een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich hadden.

Bron: Politie Leuven 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel