LEUVEN: Uitgaansoverlastdronken feestvierders en vuilniszakkenvoetbal

Het was alweer ‘gezellig’ in Leuven afgelopen nacht. Van slapende studenten tot vuilniszakkenvoetbal…de Leuvense politie zat allesbehalve zonder werk.

Bron: Politie Leuven

-Woensdagmorgen omstreeks 6 uur werd op het trottoir in de Maria-Theresiastraat een slapende student aangetroffen. De 21-jarige stomdronken man uit Hasselt kon worden gewekt en mocht zijn roes verder uitslapen in de politiecel. Op de vraag van de politie of zijn ouders moesten verwittigd worden, antwoordde hij met dubbele tong ‘liefst niet’.

-Een 22-jarige student uit Deerlijk werd slapend op straat aangetroffen. Enkele voorbijgangers hadden hem zien liggen in de portaal van een flatgebouw in de Vaartstraat. Ook deze stomdronken student werd te slapen gelegd in de politiecel. Hij liet weten dat zijn ouders ‘zeker niet’ mochten verwittigd worden.

-Een 17-jarige jonge man uit Tessenderlo werd dinsdagnacht met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg nadat hij in een danscafé in de Kiekenstraat bewusteloos was geraakt. De tiener had overmatig alcohol gedronken en was in een diepe roes geraakt. Ook de bijgeroepen ambulanciers slaagden er niet in de jongen wakker te krijgen en beslisten hem mee te nemen naar het ziekenhuis.

-Een 20-jarige studente uit Hasselt werd dinsdagnacht met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat ze liggend op de grond ter hoogte van een fakbar op de Tervuursevest werd aangetroffen. De vrienden van de vrouw vertelden dat ze teveel gedronken had. Na een medische check-up ter plaatse beslisten de ambulanciers de studente over te brengen naar het ziekenhuis.

-Een 21-jarige Spaanse studente die zich lazarus had gedronken werd dinsdagnacht op de Tervuursevest ter hoogte van een fakbar zittend op de grond aangetroffen. Enkele omstanders hadden een ziekenwagen gebeld. De verplegers oordeelden dat er geen enkele reden was om de dame mee te nemen naar het ziekenhuis. Ze werd dan maar te slapen gelegd in een politiecel.

-Onbekenden staken dinsdagochtend in de Henri Regastraat een doos met karton- en papierafval in brand. De doos stond tegen de gevel van een woning. De bewoonster rook een brandgeur en zag vervolgens een witte rook. Zij kieperde een emmer water over de doos en voorkwam zo erger.

-De reinigingsdienst had woensdagmorgen de handen vol met het opkuisen van vuiligheid die door al dan niet dronken feestvierders werd veroorzaakt.  Onder meer in de Parijsstraat speelden jongeren een partijtje voetbal met de vuilniszakken. De inhoud van de stukgetrapte vuilniszakken lag verspreid over de hele straat. Ook in de Brusselsestraat en de Brouwersstraat werden vuilniszakken vernield en de inhoud over de baan verspreid. De politie kreeg van twee getuigen een telefonische melding met een goede beschrijving van 4 jonge mannen die hiervoor verantwoordelijk zouden zijn. Een patrouille kon het viertal aantreffen en betrappen op het ogenblik dat ze met PMD-zakken gooiden en papierafval in het rond strooiden. De vier mogen elk een GAS-PV verwachten. Twee van hen bleken in bezit te zijn van een kleine hoeveelheid softdrugs. Daarvoor werd een apart PV opgesteld.

Tot zover de oogst van vandaag. Tot morgen 🙂

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel