LEUVEN: Twintiger betrapt tijdens inbraak in wagen

Zaterdagmiddag werd een 21-jarige man uit Leuven betrapt toen hij samen met een andere man een wagen aan het doorzoeken was op het Marraineplein in Leuven. De eigenaar van de wagen zag het gebeuren en probeerde de twee tegen te houden, maar moest een van hen lossen. De andere kon hij wel bij zich houden en overleveren aan de politie.

De verdachte had een flesje parfum uit de wagen gestolen. De eigenaar was zijn boodschappen aan het uitladen en had daarom zijn wagen niet afgesloten. Hiervan profiteerden de twee. De tweede dader kon na een zoektocht in de buurt niet meer aangetroffen worden. De gevatte dader werd meegenomen naar het commissariaat voor verhoor. De parketmagistraat werd verwittigd van de feiten.

Op de Koning Boudewijnlaan in Heverlee werd ingebroken in twee geparkeerde wagens. Telkens werd de voorste ruit aan de passagierszijde ingeslagen. Uit een van de wagens werd een draagbare gps uit het handschoenkastje gestolen. Uit de andere wagen verdween er niets.

In de Hoverniersdreef in Leuven werd ingebroken in een wagen van het wit-gele kruis. Er werden twee ruiten ingeslagen. De ganse wagen werd doorzocht, maar er werd niets uit gestolen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel