LEUVEN: Twee Leuvenaars op eerste Nascar race in Valencia

Dit weekend zal Bert Longin de spits afbijten tijdens de eerste race van de Nascar Whelen Euro Series in Valencia. En dit met de 17-jarige Leuvenaar Neal Van Vaerenbergh aan zijn zijde. Deze jonge racepiloot is een opkomend talent in het racemilieu.

Van Vaerenbergh won in 2013 het RACB National Team stuurwiel én werd achtste in het Franse formule 4 kampioenschap. “Nascar zal mijn eerste race zijn in een gesloten racewagen. Maar met een ervaren Bert Longin aan mijn zijde zal ik de kneepjes van het vak snel leren. Een goede racepiloot moet zich tenslotte snel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties”, vertelt Neal. Ook Bert Longin zelf is opgetogen over de deelname van Neal Van Vaerenbergh. Hij geeft met veel plezier zijn kennis en ervaring door aan het jonge, opkomende talent.

Het Belgische Nascar team is helemaal klaar voor de eerste race onder de Spaanse zon. Bert Longin staat al weken te popelen om aan het Nascar-avontuur te beginnen. Na de testdagen in Brands Hatch, Francorchamps en Zolder is Valencia (eindelijk) aan de beurt. Er bestaat geen twijfel over de goede voorbereiding van Longin en Kumpen, maar toch wordt het wat aftasten bij de eerste Nascar Whelen Euro Series.

Meer info: www.bertlongin.com

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel