LEUVEN: Top van de Italiaanse stripwereld te gast in Leuven

Afgelopen week waren zes van de beste Italiaanse striptekenaars te gast bij de Romevereniging S.P.Q.R. Alessio Lapo, Saverio Tenuta, Simona Mogavino, Riccardo Federici, Carita Lupatelli en Giulia Hicka Pellegrini genoten van een dagje puur Leuvens plezier. 

Hun albums zijn verkrijgbaar in vele talen, waaronder het Nederlands. De groep maakte ’s ochtends onder begeleiding van een Italiaanse gids een wandeling langs de mooiste plekjes van Leuven. Het Groot Begijnhof en het Dijlepark leverden al meteen inspiratie op voor een toekomstig verhaal.

Vervolgens genoot het gezelschap in aanwezigheid van burgemeester Louis Tobback en de schepenen Denise Vandevoort en Bieke Verlinden van een lunch met Leuvense streekgerechten en en een bierdegustatie in museum M. Ze kregen er zelfs een spoedcursus biertappen. In de namiddag vormde wijnbar Convento in de Mechelsestraat het decor voor een signeersessie. Het avondmaal kleurde opnieuw puur Belgisch met een driegangenmenu in restaurant Den Angelus in de Naamsestraat. 

Carita Lupatelli toonde zich onder de indruk van Leuven. “Een zeer mooie stad. We hebben een wandeling gemaakt en ik vond het Begijnhof het mooist van al. Zoveel prachtige gebouwen in Leuven. Een aanrader.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel