LEUVEN: Theatervoorstelling ‘Stand up! in het verkeer’ in provinciehuis

De provincie Vlaams-Brabant organiseert in januari de theatervoorstelling ‘Stand up! in het verkeer’ van ‘Levende muziek’ voor 2.181 leerlingen van 40 lagere scholen. Hiermee wil ze deze leerlingen sensibiliseren voor meer verkeersveiligheid.

‘Tijdens de voorstelling ‘Stand up! in verkeer’ maken de leerlingen van de tweede graad van het lager onderwijs kennis met liedjes en emoties over verkeer’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit. ’De thema’s die aan bod komen zijn zichtbaarheid, gordeldracht, oversteken als fietser en voetganger en de technische staat van de fiets. De scholen die naar de voorstelling komen ontvangen de cd met de liedjesteksten van de voorstelling.’

In totaal 2.181 leerlingen zullen de zeventien voorstellingen van deze theatervoorstelling kunnen meebeleven. ‘We zijn een fietsprovincie voor jong en oud’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. ‘We maken werk van een veilige en duurzame mobiliteit van jongs af aan. Daarom organiseren we projecten en acties om de verkeersveiligheid voor hen te bevorderen.’

Scholen kunnen via Dr. Mobi ook een beroep doen op provinciale subsidies om hun omgeving verkeersveilig te maken. Ze kunnen bij de provincie ook verkeerseducatief materiaal uitlenen, zoals mobiele verkeersparken, leskoffers fietsbehendigheid en leskoffer dode hoek. De provincie promoot uiteraard ook de schoolroutekaart.

De voorstellingen vinden plaats in het Provinciehuis in Leuven en in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse op volgende data:

Dinsdag 13 januari        Provinciehuis in Leuven (auditorium)

Donderdag 22 januari  PIVO in Asse (polyvalente zaal)

Vrijdag 23 januari          PIVO in Asse (polyvalente zaal)

Dinsdag 27 januari        Provinciehuis in Leuven (auditorium)

Donderdag 29 januari               Provinciehuis in Leuven (auditorium)

Vrijdag 30 januari          Provinciehuis in Leuven (auditorium

De voorstellingen beginnen telkens om 9.30, 10.45 en 13.30 uur.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/drmobi

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel