LEUVEN: The Space Age van Aleksandra Mir in M

Op 27 november openen in M-Museum Leuven twee nieuwe tentoonstellingen: ‘The Space Age’ van Aleksandra Mir en ‘Arm en Erg Hard’ van Gerard Herman.

Met de tentoonstelling ‘The Space Age’ brengt M-Museum Leuven een overzicht van de video’s en collages die Aleksandra Mir (Lublin, ° 1967) de laatste 15 jaar maakte rond de verkenning van de ruimte. Enkele historische momenten in de ruimtevaartgeschiedenis vormden hierbij het uitgangspunt, zoals de ontdekking van de wetten van de fysica, het begin van de raketlanceringen en de eerste succesvolle maanlanding. Mirs films hebben een ambivalent karakter: ze zijn tegelijk visueel-artistiek sterk maar behouden een documentaire verhaalstijl. M toont ze samen met een reeks collages over gelijkenissen tussen wetenschap en religie.

*ALEKSANDRA MIR The Space Age,  28.11.13 >< 16.02.14

De titel ‘Arm en erg hard’ is een anagram van de naam Gerard Herman (Gent, °1989). Het toont meteen aan dat deze jonge Belgische kunstenaar een bijzondere interesse heeft voor taal en woordspelingen. Zijn werk laat zich niet vatten in één enkel medium: grafisch werk, installaties, performances, geluidscomposities, animatiefilms en radio-uitzendingen. In zijn spontane veelzijdige kunstpraktijk gaat Herman maatschappelijke onderwerpen niet uit de weg. Meestal met de nodige dosis poëzie, naïeve en absurde humor. In M presenteert hij zijn eerste museale solotentoonstelling.

*GERARD HERMAN Arm en erg Hard,  28.11.13 >< 23.03.14

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel