LEUVEN: Team van Longin tweede op 24 Uren van Zolder

Het Wolf Racing Team van Bert Longin, Anthony Kumpen, Frank Beliën en Ivan Bellarosa is tweede geëindigd in de 24 Uren van Zolder. Hoewel de overwinning tot de mogelijkheden behoorde, won uiteindelijk een Porsche 911 GT3 van Belgium Racing de race die door ruim 20.000 racefans werd gevolgd langs het circuit. Bekijk zeker ook onze fotoreportage op de Facebook-pagina van Leuven Actueel.

Leuvenaar Bert Longin begon met grote ambities aan deze editie van de 24 Uren van Zolder. “Ik ga altijd voor de overwinning”, aldus de ervaren piloot die al vele jaren een vaste waarde is op het podium van de 24 Uren van Zolder. De pole position van het Wolf Racing Team met Anthony Kumpen, Bert Longin, Frank Beliën en Ivan Bellarosa aan het stuur zette die ambitie nog kracht bij.

Ook tijdens de race bleek dat Wolf Racing Team één van de favorieten voor de eindzege was, al bleef Bert Longin wel op zijn hoede voor de sterke Porsches in de race. Dat bleek ook nodig want Belgium Racing met Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Peter Hoevenaars en Frank Thiers aan het stuur bleven strijden tot de laatste kilometers in zicht kwamen. Twee uur voor de finish was Longin nog overtuigd van zijn kansen, maar Wolf Racing Team moest de Porsche van Belgium Racing uiteindelijk voor zich dulden.

Na technische problemen bleek het voor Longin en co niet meer mogelijk om de achterstand goed te maken. De Wolf van het team stond zelfs een tijdje stil in pits, al kwam de tweede plaats niet meer in gevaar. Zoals het hoort voor een topsporter die net heeft verloren, was de reactie van Bert Longin kort maar krachtig na de podiumceremonie.

“Heel jammer. Twee uur voor het einde van de race waren we overtuigd van de overwinning. Zo spijtig!” Toch een mooie tweede plaats voor Wolf Racing Team en een zoveelste podiumplaats voor Longin, al voelde die laatste bij het passeren van de zwart-wit geblokte vlag vooral teleurstelling. Of zoals Ayrton Senna het ooit terecht verwoordde: “I’m not designed to come second or third. I’m designed to win!”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel