LEUVEN: Taxichauffeurs krijgen diploma van “ambassadeur van Leuven’.

23 Leuvense taxichauffeurs hebben hun ‘Info on the Go’-diploma ontvangen. Daarmee zijn ze officieel ambassadeurs van Leuven voor hun klanten.

Taxichauffeurs zijn vaak het eerste contact voor veel mensen die voor het eerst in Leuven aankomen. Iedereen zal het al wel meegemaakt hebben op vakantie : een gepassioneerde taxichauffeur die over ‘zijn’ stad met liefde vertelt. “Dat is altijd een leuke ervaring. De bezoeker krijgt info uit de eerste hand, en dat is altijd leuk, en ook de taxichauffeur kan uitpakken met ‘zijn stad’. Deze 23 chauffeurs hebben een mini-opleiding achter de rug waarin ze getraind werden in klantvriendelijkheid en de highlights van de stad leerden kennen”, zegt schepen van Toerisme Dirk Vansina (CD&V).

De taxichauffeurs kregen een rondleiding in de stad van Lucie Martens, gediplomeerd stadsgids en zelf fervent taxigebruiker. “Ze is aan haar 1600e rit toe”, vertelde ze me nog.  “Zij bracht hen naar plaatsen waar ze met hun taxi zelden komen”, besluit schepen Vansina.

De chauffeurs kregen ook een promopakket (blocnote met stadsplan, badge), waarmee ze zelf duidelijk kunnen maken dat ze de bezoeker iets meer te bieden hebben dan zomaar een tochtje door de stad. De ambassadeurs kregen naast een diploma ook een geschenk : een ‘info on the go’-klemmap met tips rond klantvriendelijkheid en een ‘I LUV Leuven-ticket’ (gratis toegang tot M, bibliotheektoren, stadhuis, Sint-Pieterskerk) waarmee ze zelf nog eens enkele toppers van Leuven kunnen bezoeken.

Naast de individuele taxichauffeurs ontvangen de taxibedrijven Leuvense Taxi Maatschappij, Van Mullem Wilfried bvba en Centrale Taxi Leuven een label ‘info on the go’ dat ze zichtbaar in hun zaak kunnen aanbrengen als teken voor hun klanten dat hun taximaatschappij garant staat voor ‘dienstverlening met een +’. De opleiding was volledig gratis voor de taximaatschappijen omdat ze vergoed werden voor de gederfde werkuren van hun taxichauffeurs.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel