LEUVEN: Streekproducten lanceert op 23 juni Straffe Streek Zomerpromo

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw lanceert op 23 juni de ‘Straffe Streek Zomerpromo’. In de streekhoekjes- en –winkels kan men speciale kortingen krijgen op Vlaams-Brabantse streekproducten.

‘Met deze speciale promoties willen we onze streekproducten in de kijker zetten. Het is de eerste keer dat we een ‘gegroepeerde promotie’ organiseren. In totaal zijn er 11 producenten die leuke acties voorstellen. De actie loopt zolang de voorraad strekt’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde bevoegd voor streekproducten. ‘Op die manier willen we nog meer mensen aanzetten om de lekkere producten uit eigen regio te ontdekken en te kopen’.

‘Om de consumenten nog meer te verwennen, krijgen zij bij aankoop van streekproducten een herbruikbare draagzak. We hebben een nieuwe en trendy draagzak ontworpen in pop-art design. Op deze manier wensen we ook de jongere consumenten aan te trekken’, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant. 

Voorbeelden van de speciale promoties zijn : bij aankoop van een fles Chardonnay Meerdael krijgt men twee glazen gratis, bij aankoop van een potje ambachtelijke chocopasta van Zuger krijgt me een pakje vanillewafels gratis of bij aankoop van twee potjes Wildiers confituur krijgt men een derde potje gratis.

De deelnemende producenten zijn Brouwerij Broeder Jacob, Chardonnay Meerdael, Confiserie Pascaline, Fruit Vanhellemont, Lovania, The Java Coffee Company, Wildiers, Zuger, Brouwerij Boon, Kartuis en Hof Ter Vrijlegem.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel