LEUVEN: Steven Dusoleil nieuwe directeur communicatie

Steven Dusoleil, voormalig directeur cultuur van de stad Leuven, is de nieuwe directeur communicatie en stadsmarketing. Hij nam de functie over van Alfons Verdyck die in december 2013 op pensioen ging. “Vooral de nieuwe zomer van Leuven wordt een grote uitdaging”, aldus Steven Dusoleil.

 

Steven Dusoleil slaagde als eerste voor een aanwervingsexamen waar nog 18 andere kandidaten aan deelnamen. Hij verdiende zijn sporen achtereenvolgens bij de provincie Limburg, waar hij samen met Jan Boelen Z33 opstartte, en in Herent, waar hij vijf jaar als directeur-programmator CC De Wildeman leidde.

In juni 2002 startte hij zijn carrière in Leuven, eerst als cultuurbeleidscoordinator, later als directeur cultuur. Samen met schepenen van cultuur Said El Khadraoui en Denise Vandevoort en met vele medewerkers en partners, zette hij de krijtlijnen uit voor onder andere M-Museum Leuven, Het Depot en OPEK. Hij coördineerde 10 jaar lang het succesvolle Kulturama, hervormde het cultuurcentrum tot het kwaliteitslabel 30CC en zorgde voor belangrijke toenadering tussen de werkingen van de Bib en 30CC.

Hoger niveau

“Na  twaalf bevredigende jaren cultuur, heb ik behoefte aan een nieuwe uitdaging in Leuven”, aldus Dusoleil. “Ik sta nu aan het hoofd van drie diensten: communicatie, toerisme en feestelijkheden. Op elk van die diensten kunnen we nog een verschil maken: de burger nog beter infomeren, nog meer toeristen warm maken voor een bezoek aan onze fantastische stad  en de zomer naar een nog hoger niveau tillen. Zo kunnen we nog sterker meespelen in de vaart der kunst- en evenementensteden.”

Steven Dusoleil benadrukt dat vooral de nieuwe zomer van Leuven -niet iedereen zit voorlopig op dezelfde lijn- een grote uitdaging zal worden in zijn nieuwe functie. “We zijn op goede weg inzake toerisme. Die lijn moeten we doortrekken. Wat betreft communicatie moeten we proberen om de media en de burger nog beter te informeren. Maar de hervorming van de evenementen in de zomer wordt ongetwijfeld de grootste uitdaging. De eerste stap is al gezet en nu moeten we de hervorming doorzetten zodat we in 2015 definitef op de kaart kunnen zetten.” Binnen een zestal maanden wil Steven Dusoleil naar buiten komen met concrete plannen op elk van de beleidsdomeinen die onder zijn bevoegdheden vallen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel