LEUVEN: Stand van Nosh bekroond op Leuvense Kerstmarkt

Op de Leuvense Kerstmarkt werden enkele standhouders bekroond. Nosh kreeg de prijs voor de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Ook Den Angelus, Woodstylz en Henri Willig kazen vielen in de prijzen. Overigens, de actie voor het goede doel loopt alweer als een trein. Zaterdag om 15 uur komen peter Lieven Van Gils en meter Kathleen Cools langs om de verkoop van kaarsen nog een duwtje in de rug te geven. Doen!

De jury heeft beslist op de Leuvense Kerstmarkt. Goed nieuws was er voor Nosh (139). De bekende Leuvense zaak krijgt de prijs voor de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Den Angelus (101) mag zich dan weer de mooiste stand noemen en het meest originele artikel kan je vinden bij Woodstylz (39). De meest vernieuwende standhouder is Henri Willig (17) die lekkere kazen aan de man brengt.

Bijzonder leuk, maar belangrijker nog is het goede doel. Vorig jaar werd een recordbedrag aan kaarsen verkocht op de Leuvense Kerstmarkt. Dit jaar wil de organisatie hetzelfde doen zodat het onderzoek naar kanker een stevige duw in de rug krijgt. Wat dat laatste betreft, komen peter Lieven Van Gils en meter Kathleen Cools zaterdagnamiddag zelf ter plaatse om kaarsen te verkopen.

Laura Lynn

Ook van de partij zaterdag: Laura Lynn om 20 uur, uiteraard op het podium. Zondag is het dan weer de beurt aan Gary Hagger (16 uur). In de Kerstclub is er naar goede gewoonte lekkers te eten. Koen Tossyn komt langs en maakt kip met appelsien voor schepen Dirk Vansina (CD&V). Ook het aanwezige publiek mag proeven. Gratis om 16 uur in de Kerstclub. En wie nog meer lekkers wil, kan terecht in de pop-up brasserie voor bijvoorbeeld een lekker exclusief bier: Hertog Jan Super Prestige.  Klinkt al seen wedstrijd in het veldrijden maar dat is het allerminst. Lekker, dat is het dan weer wel.

De organisatoren van de Leuvense Kerstmarkt zijn overigens bijzonder opgetogen over het verloop tot op heden. Er waren slechts enkele kleine incidentjes die de security snel kon oplossen en de opkomst is goed. “Uiteraard veel belangstelling uit eigen land maar ook uit Nederland, Engeland en Duitsland. Vooral vanuit dat laatste land is er veel interesse voor de Leuvense kerstmarkt. Een Duitse radiozender omschreef ons als één van de drie beste Europese kerstmarkten met een korte duur.”

De Leuvense Kerstmarkt is echter nog niet afgelopen. Ook dit weekend kan u trouwens gebruik maken van de Arenbergparking op de Koning Boudewijnlaan. De pendelbus is gratis, onbeperkt parkeren kan voor 3 euro. Op zaterdag van 10.45 tot 23.15 uur, op zondag van 10.45 tot 20.45 uur.

Meer info: www.leuvensekerstmarkt.com

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel