LEUVEN: Stadsbestuur wil minder autoverkeer in toekomst

De stad werkt aan een duurzame en klimaatneutrale toekomst. Samen met vele andere partners van de vzw Leuven Klimaatneutraal 2030 onderneemt Leuven actie om de negatieve  impact op het milieu te verminderen en om concreet geen netto CO2-uitstoot meer te hebben.

Om de leefbaarheid van Leuven te blijven garanderen, wil de stad het autoverkeer de komende jaren doen afnemen en wordt maximaal ingezet op milieuvriendelijke mobiliteit. Eén van de concrete maatregelen is het aanbieden van deelwagens, auto’s die je eenvoudig kan huren wanneer nodig. Delen in plaats van kopen en specifiek autodelen zit duidelijk in de lift. Leuvenaars hebben de economische en ecologische voordelen ervan ontdekt. De afgelopen drie jaar is het aantal gebruikers van cambio-deelauto’s toegenomen met 73%. Het aantal wagens is uitgebreid tot 38 en stilaan komt de magische kaap van 1.000 gebruikers in zicht.

Om aan de toenemende vraag te voldoen opent cambio op maandag 25 augustus  een veertiende standplaats aan de Centrale Werkplaatsen. Deze strategische locatie is  door de nabijheid van het station, langs een belangrijke fiets- en voetgangersas en te midden van talrijke nieuwe woongelegenheden binnen het dichtbevolkte  Kessel-Lo  een uitgelezen plek voor nieuwe cambio-plaatsen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel