LEUVEN: Stadsbestuur Leuven koopt twee mobiele infoborden

De stad Leuven heeft twee mobiele ledborden gekocht. De borden zullen gebruikt worden voor de aankondiging van evenementen, wegenwerken en grote projecten. Dankzij de leds is het elektriciteitsverbruik beperkt.

Drie jaar geleden nam de stad een eerste vast ledbord in gebruik in de L. Vanderkelenstraat. Drie maanden later kwam er een tweede vast bord aan het station bij. “De borden bleken een ideaal extra communicatiekanaal dat de communicatiemix van de stad versterkt. Dat ze op twee vaste locaties staan, is echter een beperking. Bij evenementen die niet in de buurt van één van de locaties plaatsvinden, bij locatiegebonden informatie of bij boodschappen voor een doelgroep die niet aan het station of op het Mgr. Ladeuzeplein passeert, schieten ze te kort”, zegt schepen Els Van Hoof (CD&V).

Daarom besliste het stadsbestuur om twee mobiele ledborden aan te kopen. De borden staan op een aanhangwagen. Zo wordt het mogelijk om een boodschap op eender welke locatie in de stad te verkondigen. Net zoals op de vaste borden, kunnen op de mobiele borden beelden, filmpjes en teksten in full colour worden getoond. In principe worden op de borden vooral activiteiten aangekondigd die de stad zelf organiseert of waarvan ze medeorganisator is. Ook humanitaire of exclusieve activiteiten en boodschappen van de preventiedienst en de politie zijn mogelijk. De schermen zijn niet bedoeld voor commerciële of persoonlijke boodschappen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel