LEUVEN: Stadsbestuur en universiteit lanceren digitaal Topsportpaspoort

Het stadsbestuur van Leuven lanceert samen met de universiteit het digitale Topsportpaspoort. “Met de ontwikkeling van het Topsportpaspoort geven we Leuvenaars de kans om te proeven van ‘topsport van eigen bodem’. Het is een aantrekkelijke formule die houders het recht geeft op het bijwonen van sportieve topevenementen van onze Leuvense topsportclubs”, zeggen schepen van Sport Els Van Hoof (CD&V) en vicerector Dr. Rik Gosselink van de KU Leuven.

“Sinds de ondertekening van het Topsportcharter door de stad Leuven en de universiteit in 2011 werken we samen met verschillende topclubs en de Sportraad aan de uitbouw van een sterk topsportbeleid. Alle partners engageren zich sindsdien om kennis en expertise uit te wisselen ter ondersteuning van topsport in Leuven”, luidt het.

Het digitale Topsportpaspoort kost 30 euro en kan zeer eenvoudig online worden gekocht en afgeprint. Het biedt 10 topevenementen aan van de verschillende sportclubs binnen het Topsportplatform. De deelnemende clubs zijn OHL (voetbal), Leuven Bears (basketbal), Haasrode Leuven (volleybal), Hockey Club Leuven (hockey) en Daring Club Leuven (atletiek). “Zij geven met het Topsportpaspoort heel wat sportieve deals in ruil. Iedere club biedt minstens 2 aantrekkelijke wedstrijden en/of evenementen binnen dit paspoort aan. Bij aankoop heb je recht om 10 wedstrijdtoppers bij te wonen”, weet Els Van Hoof (CD&V).

Het digitale Topsportpaspoort kost € 30 en is verkrijgbaar via www.tofsport.be.

Topsportevent

Nu zaterdag om 16.30 uur organiseert het Topsportplatform het 2de Topsportevent in Sportoase Leuven. Paul Rowe, directeur van Bloso, en Rudi Diels, atletiekcoach, geven een uiteenzetting over ‘Topsport en topstudies: het kan!’. De uitreiking van de ‘Lifetime Achievement Award’ vindt plaats om 19.00 uur op het badmintonveld, net voor de finale van de Yonex Belgian International Badminton Championships.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel