LEUVEN: Speciale feestbussen voor veilig oudjaar

De provincie Vlaams-Brabant en De Lijn bieden op 31 december speciale feestbussen aan als een vlot en veilig vervoersalternatief voor mensen die gaan feesten. Met de campagne ‘Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer’ willen ze autorijden onder invloed van alcohol, drugs en bepaalde medicatie op oudejaarsavond voorkomen.

Op oudejaar 2013 en 1 januari 2014 kan men in verschillende Vlaams-Brabantse steden en gemeenten de Lijnbus nemen om veilig feest te vieren. Daarnaast voorzien en financieren enkele Vlaams-Brabantse gemeenten in lokale busverbindingen voor verplaatsingen dicht bij huis. Feestvierders kunnen dus de auto laten staan en voluit kiezen voor veiligheid en comfort. Met één enkel vervoersbewijs kan men de hele nacht lang en ook op Nieuwjaarsdag onbeperkt reizen. Plaatselijke initiatieven bieden, gratis of tegen een kleine vergoeding, extra vervoersmogelijkheden tussen discotheek, café of feestzaal en thuis. 

32 verbindingen

“Met ‘Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer’ willen we rijden onder invloed voorkomen en het gebruik van het openbaar vervoer aanmoedigen. In Vlaams-Brabant bieden we speciaal voor oudejaarsavond en -nacht 32 vlotte en veilige busverbindingen aan”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit.

De campagne wordt georganiseerd en gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant, in samenwerking met De Lijn Vlaams-Brabant, de gemeentebesturen en de federale en lokale politiediensten. Meer info: www.vlaamsbrabant.be/eindejaarscampagne en www.delijn.be/oudjaar of bellen naar 070 220 200.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel