LEUVEN: Soudal Cyclocross in 2015 opnieuw begin januari

Cyclocrosser Niels Albert (27) uit Tremelo gaat in de Soudal Cyclocross in Leuven op 19 januari op zoek naar de zege. Hij zal alles op alles zetten om net zoals vorig jaar een demonstratie te geven en deze winnend af te sluiten. Schepen van Sport Els Van Hoof: “Dat de beste mag winnen! In 2015 zal de Leuvense cross trouwens opnieuw begin januari worden georganiseerd.”

In de omloop langs de kazerne in Heverlee krijgt Albert een terrein onder de wielen dat hem naar eigen zeggen wel ligt. “Net zoals vorig jaar wil ik winnen”, aldus Niels Albert. Voor de sportliefhebbers die zich de Soudal Cyclocross van vorig jaar in Leuven niet meer al te zuiver herinneren, frissen we kort even het geheugen op. De toenmalige wereldkampioen had bijna een minuut voorsprong op Kevin Pauwels. Sven Nys legde beslag op de derde plaats. Er wacht het publiek -er worden zo’n 7.000 toeschouwers verwacht- dus nog een fijne strijd als Nys revanche wil nemen op Albert.

Schepen van Sport Els Van Hoof is alvast hoopvol voor een sterke editie van de Soudal Cyclocross. “Dat de beste mag winnen! Vanaf volgend jaar zal de Leuvense cyclocross opnieuw begin januari worden georganiseerd. Voor deze editie kunnen we alweer rekenen op een sterk deelnemersveld met alle grote namen.”

De cross vindt plaats op militair domein De Hemptinne aan de Hertogstraat in Heverlee. Om 10 uur gaat de jeugdinitiatie van start, gevolgd door de nieuwelingen, de juniores en de elite vrouwen. Vanaf 15 uur beginnen de beloften en elite mannen aan hun wedstrijd. Op de website www.lokalepolitie.be/5388/nieuws/1966-soudal-cyclocross-190114 kan u meer praktische informatie vinden over de genomen maatregelen en de extra bussen van De Lijn.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel