LEUVEN: Soon Comefestival tegen hardrijden

Op zaterdag 23 augustus wordt voor de tweede keer Soon Come georganiseerd. “Met dit event probeer ik jaarlijks mijn steentje bij te dragen aan bewustwording rond de risico’s van hardrijden in bebouwde kom”, aldus Katrijn Geyskens.

Soon Come: een Jamaicaanse afscheidsgroet die zoiets betekent als “ik zie je gauw weer”. Die naam koos Katrijn Geyskens voor haar festival dat mensen bewust wil maken van de gevaren van hardrijden. Katrijn verloor op 31 juli 2011 haar partner Dirk bij een ongeval. “Voor mijn ogen werd Dirk aangereden door een losgeslagen motor. De bestuurder draaide de gas helemaal open. Zo werd zijn motor een dodelijk projectiel…

Dirk maakte geen schijn van kans. Hij werd voluit gegrepen en de lucht in geslingerd. Zijn lieve lijf was helemaal stuk… Hij overleed diezelfde dag nog in het ziekenhuis.”

Omdat een dergelijk drama, helaas, iedereen kan overkomen organiseert Katrijn nu voor de tweede keer het festival Soon Come. “Een jaarlijks feestje à la Dirk, om het leven te vieren en om aan anderen te vertellen: maak van je wagen geen wapen…De tweede editie bouwt voort op de eerste editie die een succes was. Dit jaar meer optredens en activiteiten, maar nog steeds genoeg ‘stille momenten’ waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

Op het programma: optredens van het trio Massot-Florizoone-Horbaczewski, Starbrook Junction en Ministry of country Songs. Ook een geefplein in samenwerking met het Geefplein Leuven, een recycl’art marktje (o.a. lampen gemaakt van papier mâché en oude blikken), een bijdrage in woordkunst van Didi de Paris, acrobatie-act van Cie KaO., workshops voor kinderen en kinderanimatie. “Dit jaar kruip ikzelf ook op het podium, om ‘mijn ei te leggen’, in ” ’t Ei van Trijn”. Over hardrijden, over justitie en diens werking, over omgaan met verlies en gruwel, over zoveel moois dat ons wel nog rest, en over zoveel andere zaken. Vol zelfhumor, want als we niet meer kunnen lachen, zijn we eigenlijk al dood!”

Link naar de facebookpagina van Soon Come: https://www.facebook.com/sooncome2014

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel