LEUVEN: Slachtoffers busramp Sierre in Heverlee herdacht

In de kapel van het Heilig Hartinstituut in Heverlee werd woensdagavond herdacht dat het vandaag precies twee jaar geleden was dat in het Zwitserse Sierre een dramatisch busongeval plaatsvond waarbij achtentwintig slachtoffers vielen. Onder hen zeven kinderen en twee begeleiders van de Sint-Lambertusschool in Heverlee. Ongeveer achthonderd aanwezigen tekende present op de misviering.

De viering had als thema de kei. De kei was herhaaldelijk aanwezig tijdens de herdenkingsmis. De woordspeling “je bent kei onmisbaar” of in het lied van Bram Vermeulen “er is een kei verlegd in de rivier van ons leven”, zijn daar duidelijke voorbeelden van. Men wou hiermee aangeven dat deze jong gestorven kinderen een grote betekenis hadden en nog hebben voor iedereen die hen kende. “Elke ouder kreeg een kei mee met de naam van hun overleden kind”, vertelde deken Dirk De Gendt, die de herdenking leidde.

Donderdag was er nog een tweede herdenkingsmoment gepland. De kinderen van de Sint-Lambertusschool trokken deze ochtend naar het nabije speelplein aan de Sint-Lambertuskerk waar een kring werd gevormd en achtentwintig witte ballonnen de lucht ingingen. Nadien werden bloemen neergelegd aan het monument aan de kerk ter nagedachtenis van de slachtoffers.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel