LEUVEN: scoort als toeristische stad

Minister Bourgeois heeft de toeristische cijfers van de eerste drie maanden van 2013 bekend gemaakt. Leuven kan alweer goede cijfers voorleggen.

 

Het aantal overnachtingen in Vlaanderen stijgt met 6%. Het aantal overnachtingen in de kunststeden stijgt met 7%. Leuven is de sterkste stijger met bijna 50 % meer overnachtingen! In totaal overnachtten gedurende de eerste 3 maanden van 2013 bijna 30.000 meer toeristen in Leuven. “Ik ben zeer blij dat de positieve tendens van 2012 (toen stegen we met 30 % t.o.v. 2011) zich blijft doorzetten in 2013”, zegt schepen van Toerisme Dirk Vansina (CD&V). “Verklaringen zijn zeker de komst van extra kamers Ibis Budget, Park Inn aan het station en een uitbreiding van het Kloosterhotel. Op drukke momenten waren veel hotels in Leuven volgeboekt en moesten de toeristen noodgedwongen uitwijken. Nu kunnen we ze in Leuven houden.”

“Ook de extra inspanningen van toerisme Leuven om onze stad te promoten lonen. Samen met KULeuven en Provincie Vlaams-Brabant hebben we Meeting Leuven opgestart met de bedoeling meer congrestoeristen naar Leuven te brengen. Leuven heeft hiervoor alle troeven. En onze inspanningen die we samen met de hotelsector doen, lonen. Dat doet veel plezier en geeft ons extra energie om door te zetten en Leuven als toeristische parel verder te promoten.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel