LEUVEN: Schrijfwedstrijd Write Now!inschrijven kan nog!

De voorronde van Write Now! Leuven vindt plaats in 30CC op 20 mei 2014. Inschrijven voor Write Now! kan nog tot 1 april 2014 door een tekst op te sturen via de website van Write Now!. Alle soorten teksten zijn welkom: proza en poëzie, maar ook rapteksten, toneelscripts en andere teksten.

Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar in het Nederlandse taalgebied. Naast de voorronde in Leuven zijn er tien andere voorronden in Nederland, België en Suriname. Alle winnaars van de voorronden gaan door naar de landelijke finale in Rotterdam op 21 en 22 juni 2014.

Voorronde Leuven

Alle deelnemers uit Leuven en omgeving worden uitgenodigd voor de voorronde op 20 mei. De prijsuitreiking duurt van 20.30 tot 21.30. Voorafgaand aan de voorronde geeft Sylvie Marie vanuit Wisper een schrijfworkshop. Jeroen Kant zorgt voor muziek tijdens de avond en de presentatie is in handen van Maarten Inghels. Aan het eind van de avond maakt juryvoorzitter Valerie Eyckmans bekend wie doorgaat naar de landelijke finale op 21 een 22 juni. Denk je dat jij het literaire talent van morgen bent? Stuur dan je tekst voor 1 april op via de website van Write Now!.

Prijzen

Natuurlijk maken deelnemers aan de voorronde kans op mooie prijzen. De eerste prijs is €250,- aan boekenbonnen, de tweede prijs €125,- aan boekenbonnen en de derde prijs €75,- aan boekenbonnen. Daarnaast gaat de winnaar door naar de landelijke finale, op 21 en 22 juni in Rotterdam. De winnaars van de tweede en derde prijs maken kans op een van de vier wildcards voor de finale.

Hoofdprijs

De hoofdprijs van Write Now! 2014 bestaat uit een MacBook ter waarde van €1.500,-, een coachingstraject van literair agent Sebes & Van Gelderen, en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival Nijmegen. De publieksprijs wordt bepaald door de lezer. De winnaar van de publieksprijs wint een iPad en een publicatie in Metro Vlaanderen.      

Inschrijven

Wie deze mogelijkheid met beide handen wil aangrijpen, meldt zich voor 1 april aan via www.writenow.nu. Op deze website zijn ook alle voorwaarden te lezen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel